Vinkkejä etäjoulun viettoon

joulu_kuu

Erikoisvuosi huipentuu monen perheen kohdalla erikoisjärjestelyin juhlittavaan jouluun.
Monet joutuvat viettämään joulun tänä vuonna yksin, tai huomattavasti pienemmässä porukassa perinteisiin joulumenoihin verrattuna. Vaikka THL suositteleekin joulun viettoa pienessä porukassa, eikä kaukana asuvien sukulaisten luo suositella matkustettavan, ei joulua ole silti peruttu.

Joulukuun ja samalla vuoden viimeiseen tietoiskuun olemme keränneet
vaihtoehtoisia tapoja viettää joulua. Kenties joistain uusista tavoista syntyykin jatkossa jokavuotisia perinteitä.


1. Tapaa läheisiä ulkona
Sopikaa ystävien, sukulaisten tai muiden perheenjäsenten kanssa tapaaminen
puistoon. Tehkää kävelylenkki kaupungin halki jouluvaloja ihastellen. Viekää hautausmaalle kynttilät. Kuunnelkaa joululauluja puhelimen kaiuttimista ja juokaa lämmintä glögiä tai kaakota termospulloista kaadettuna.
Muistakaa turvavälit ja maskit.

2. Virtuaalikonsertit ja muut online-tapahtumat
Fyysisten tapahtumien kävijämääriä on rajoitettu rajusti, mutta online-tapahtumiin pääsee osallistumaan turvallisesti kotisohvalta käsin. Verkkotapahtumat ovatkin varmasti tulleet enemmän tai vähemmän tutuiksi kaikille tänä vuonna ja niihin osallistuminen on pyritty tekemään äärimmäisen helpoksi. Suurin osa online-tapahtumista järjestetään Zoomin, Teamsin tai Facebookin kautta. Ota selvää, järjestävätkö esimerkiksi kaupunkisi kirkot virtuaalisesti toteutettuja joulukonsertteja.

3. Peli-ilta Skypen tai muun videopuhelu-palvelun kautta. 
Monen suomalaisen perheen jouluperinteisiin kuuluu lautapelien pelailu sukulaisten kesken. Tänä vuonna peli-illan voi järjestää etäyhteyksien avulla. Esimerkiksi tietovisan voi helposti pistää pystyyn Whatsapp-videopuhelunkin kautta. Enää on keksittävä vain kysymykset!

4. Joulumieltä auttamalla muita
Monet perheet ovat joutuneet tänä vuonna taloudelliseen ahdinkoon ja monen joulumieli on kadoksissa. Joulukeräyksiä järjestetään onneksi paljon: on lasten joululahja-keräyksiä, tai voit lahjoittaa ruokaa tai rahaa suoraan hyväntekeväisyysjärjestöille. Pienillä teoilla on mittaamattoman suuri merkitys apua tarvitseville. 

5. Muista yksinasuvia 
Yksin asuville tämä joulu voi tuntua erityisen raskaalta. Jos lähipiiriisi kuuluu joku, joka joutuu viettämään joulua yksin esimerkiksi riskiryhmään kuulumisen takia, voi häntä käydä muistamassa vaikka ikkunan takaa tai kutsua hänet piipahtamaan parvekkeella. Oven taakse voi myös jättää lahjakorin täynnä jouluyllätyksiä. 

Kuinka sinä aiot viettää joulua tänä vuonna? 
Voit lähettää jouluterveiset ja kertoa omista joulunviettotavoistasi kommenttiosiossa sivun alaosassa. 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille! 

Ajankohtaista

Torikahvit 1.10. klo 14:00

TERVETULOA TESO ry:n TAUKOHUONEESEEN Kaipaatko juttukaveria? Onko mielessä kysymyksiä, huolia, pohdintoja liittyen yrittäjyyteen, terveys- ja sosiaalialaan tai koronaan? Vai haluatko puhua jostain aivan muusta ja

Read More »
Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!