Uusien yrittäjien kokemuksia – Alkuhankaluuksien kautta tasaisen varmaan arkeen

palapelit

Marraskuun blogikirjoituksessa Minna Varis ja Niina Takala Verkkolammen Hoitokoti Oy:sta kertovat vaihderikkaasta vuodestaan ja millaista oli hypätä yrittäjäksi koronapandemian keskellä. Millaisia omat muistosi ovat yrityksesi alkutaipaleelta. Sujuiko kaikki kuten oli suunniteltu vai oliko matkalla mutkia? Voit jakaa omat kokemuksesi ja keskustella muiden TESOlaisten kanssa aiheesta blogin kommenttikentässä, sivun alalaidassa.

Yrittäjyyteen koronapandemian keskellä

Pitkän painostuksen ja vähäisen miettimisen jälkeen heittäydyimme mukaan hoivayrittäjyyteen.
Alku ei kuitenkaan lähtenyt suunnitelmien mukaan.

Koronapandemiasta johtuen, toinen yrittäjistä joutui auttamaan entistä työnantajaansa koronaosaston perustamisessa.
Toinen yrittäjä taas yritti muuntautua yrittäjäksi oltuaan pitkään ensin rivimiehenä ostamassaan yrityksessä.

Koronatilanteen laannuttua pääsimme viimein yhdessä sorvin ääreen kesän kynnyksellä. Sopivasti hoitokodin pihaa ja kukkaistutuksia suunnittelemaan.

Koronatilanteen laannuttua pääsimme viimein yhdessä sorvin ääreen – sopivasti hoitokodin pihaa ja kukkaistutuksia suunnittelemaan.

Byrokratiaa ja fiksailua 

Haasteita alkoi ilmetä heti kaupanteon jälkeen. Ensikertalaisina ja tottumattomina Suomen byrokratian kiemuroihin, jouduimme vaivaamaan milloin Markkua ja milloin Jania heille kovin tyhmillä kysymyksillä. Ohjeiden sekavuus virkamiespuolelta sai meidät tietämättömät muun muassa maksamaan varainsiirtoveron ilman ilmoituksen tekemistä. Onneksi siitäkin selvittiin verovirkailijan ystävällisellä avulla sekä tilintarkastajan maininnalla.

Yrityksen oltua aikaisemmin kuolinpesän omistuksessa, toimintatilat ja -ympäristö alkoivat kaivata jonkinmoista fiksaamista. Nyt kun on ohjat omissa käsissä, on siivottu, maalattu, kalustettu ja tämä työ jatkuu edelleen. Onneksi värimaailmamme on niin samankaltainen, ettemme ole saaneet edes siitä riitaa aikaiseksi.

Motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö onnistumisen keskiössä

Työntekijät siirtyivät vanhoina työntekijöinä ja heidän toimenkuviansa on tarkennettu. Viikko-ohjelmaa on myös hienovaraisesti muunneltu helpottamaan ruuhkaisempia päiviä. Luonnollista muutosvastarintaa henkilöstön keskuudessa on ollut havaittavissa, mutta henkilöstö on selviytynyt tästä kaikesta ihailtavan hyvin.

Henkilöstöllä on iloksemme myös motivaatiota päivittää ammattitaitoaan. Hankintasopimuksen edellyttämää ammattipätevyyden täydennyskoulutusta on järjestetty lähihoitajille esimerkiksi oppisopimuskoulutuksena, ja myös lähiesimieskoulutukseen on ollut osallistujia.

Liikunta ja vapaa-ajasta huolehtiminen tukevat työssä jaksamista

Kummallakin yrittäjällä on vaivana liiallinen työhön sitoutuminen, eli työhulluus pitkine päivineen.
Oman jaksamisen ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi varaamme nykyisin kalenteriin myös aikaa liikunnalle, vaikka vapaa-ajan merkkaaminen on vielä hieman hakusessa.

Onneksemme ja iloksemme yritys pyörii tällä hetkellä tasaisen varmasti ja laajennuspaineita on jo ilmassa.

Niina Takala ja Minna Varis

Verkkolammen Hoitokoti Oy

Ajankohtaista

Torikahvit 1.10. klo 14:00

TERVETULOA TESO ry:n TAUKOHUONEESEEN Kaipaatko juttukaveria? Onko mielessä kysymyksiä, huolia, pohdintoja liittyen yrittäjyyteen, terveys- ja sosiaalialaan tai koronaan? Vai haluatko puhua jostain aivan muusta ja

Read More »
Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!