TESO ry:n hallitus esittäytyy

Pekka Riihimäki

Syksy tulee ja uudet tuulet puhaltaa. Niinpä olemme päättäneet osana viestintämme ja edunvalvonnan kehittämistä aloittaa hallituksen jäsenten esittelykierroksen. Seuraavien kuukausien aikana esittäydymme kaikki yksitellen kuukausittain lähetettävän jäsentiedotteemme yhteydessä. Minä sain tällä kertaa kunnian aloittaa kierroksen.

Lähdin mukaan TESO ry:n toimintaan lähes tarkalleen 10 vuotta sitten, elokuussa 2010. TESO ry järjesti hotelli Keurusselällä jäsenilleen verkostoitumistapahtuman vuosikokouksen yhteydessä, johon osallistuin tuoreena TESO ry:n jäsenenä. Tutustuin tuolloin lukuisiin sote-alan yrittäjiin viikonlopun aikana ja tunsin kuuluvani joukkoon ja tulleeni jotenkin kotiin. Olin omieni joukossa.

 Perustaessani oman hoivakodin Vihdin kirkonkylään 2008 olin lukemattomien uusien asioiden äärellä ja opin koko ajan ”move and learn” -tyylisesti tekemällä asioita. Paljon tuli mokia ja toki myös onnistumisia. Olin omasta mielestäni valmistautunut silti hyvin uuden liiketoiminnan pyörittämiseen. Toimin ennen oman hoivakodin perustamista viisi vuotta toisessa hoivakodissa sairaanhoitajana ja johtajan sijaisena. Taustaltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja kouluttajapsykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen). Olin myös suorittanut Lohjan Laureassa ” Hyvinvointialan asiantuntijasta yrittäjäksi” vuoden koulutuksen. Olin myös ollut jo osallisena Uusyrityskeskuksen ja hyvinvointialojen hautomossa jo kolme vuotta.  

Osaamisestani ja kokemuksestani huolimatta kohtasin valtavasti asioita, joihin en ollut voinut valmistautua enkä edes ollut osannut laisinkaan varautua niihin. En esimerkiksi osannut valmistautua enkä varautua siihen, että kuntatalous romahti syksyllä 2008. Vielä kesällä kun remontoimme tiloja, niin lähikunnan johtava ylilääkäri halusi varata asiakaspaikkoja näkemättä tiloja ja kuulematta hintoja. Tarve oli valtava. Remontit kuitenkin venyivät ja pääsimme aloittamaan marraskuussa 2008. Tarvetta ei enää ollutkaan. Juuri tässä kohtaa ulkopuolisen tuen saaminen olisi auttanut minua, mutta tuolloin en joko kyennyt enkä myöskään osannut hakea apua mistää. Jos vain olisin tuolloin tiennyt jo TESO ry:stä… Tässä vaiheessa nimenomaan olisin tarvinnut tuoreena yrittäjänä vertaistukea, jota TESO ry mm tarjoaa jäsenilleen. Olisin juuri tuolloin tarvinnut kuulla jonkun muun sanovan minulle ” Hei, ei se mitään. Meillä oli juuri samanlaista kun lähdettiin liikkeelle” tai että ”Tule käymään kahvilla ja voidaan katsoa niitä papereita yhdessä”.

Nyt TESO ry:n hallituksen puheenjohtajana ja yhdistyksen toiminnassa 10 vuotta mukana olleena, olen miettinyt miten TESO ry:n toimintaa voisi kehittää mm. alalle pyrkivien yrittäjien suhteen entistä paremmaksi. Yhtenä kehitysideana näkisin, että voisimme panostaa ja markkinoida enemmän yhdistyksemme toimintaa uusien sote-yrittäjien keskuudessa ja tarjota vertaistukea ja tiedottamispalveluita eri muodoissa helposti saatavassa muodossa. Omasta kokemuksestani voin sanoa että juuri toiminnan käynnistämisen alkuvaiheissa vertaistuen tarve on suurin. Näitä kehitysideoita on jo aloitettu toteuttamaan ja yhtenä esimerkkinä on keväällä aloitetut kuukausittain pidettävät Online torikahvit. Torikahvitteluissa saatavasta vertaistuesta sekä jaetusta informaatiosta toki hyötyvät niin aloittevat kuin pidempään alalla olleet yrittäjät. Torikahvien lisäksi mielestäni olisi hyvä olla saatavissa myös henkilökohtaisempaa tukea. Mietin voisiko esimerkiksi ns. kummitoimintamalli toimia vaihtoehtona. TESO ry voisi siis tarjota kummitoimintaa, jossa joko TESO ry:n hallituksen jäsen tai yhdistyksen jäsenistä halukkaat voisivat toimia mentorina. Meillä alalla jo pidempään toimineilla yrittäjilla sekä toiminnanjohtajilla on valtava määrä tietoa, joita me itse saatamme pitää jopa itsestään selvyytenä mutta jotka tosiasiassa eivät laisinkaan ole sitä aloitteleville uusille sote-alan yrittäjille.

Elämme nyt vuotta 2020 ja liiketoiminnan pyörittäminen on muuttunut hektisemmäksi ja digitalisaatio on tuonut uusia haasteita yrittäjille, on myös meidänkin kehitettävä toimintaamme, jotta voimme vastata nykypäivän yrittäjien tarpeisiin kattavasti. Tässä ainoastaan yksi kehitysajatuksistani. TESO ry:n toiminta on tarkoitettu tukemaan jäsentemme toimintaa, joten pyydän nyt hyvät TESO ry:n jäsenet – Antakaa meille hallitukselle ideoitanne miten te toivoisitte toimintaa kehitettävän. Avaamme myöhemmin sivuillemme kehitysideoita varten lomakkeen, jolla voitte lähettää omia kehitysideoitanne. Toivottavasti saamme paljon uusia ideoita!

Oikein hyvää alkavaa syksyä jokaiselle Tesolaiselle.

Pekka Riihimäki

TESO ry

Hallituksen pj

Jaa

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ajankohtaista

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!