Terveydenhuollon ammattilaisten viralliset ohjeistukset koronaepidemian aikana

 

Kuten moni jo tietääkin, on sote-ala yksi kriittisiin aloihin lukeutuva ala. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että myös kaikki henkilökuntaresurssit on otettu koronaepidemian vuoksi käyttöön. Useimmat terveydenhoitoalalla työskentelevät hoitajat, lääkärit, sekä muu sairaalahenkilökunta, työskentelevät nyt täysillä resursseilla, ja työpäivät ovatkin pitkiä. Koska terveydenhuollon ylimääräisiä, akuutteja toimipisteitä on järjestetty koronaepidemian vuoksi lisää, on myös hoitohenkilökunnan tarve lisääntynyt. Hoitajia ja lääkäreitä on jo alettu kouluttamaan koronapandemian osalta.

THL on antanut viralliset ohjeistukset sote-ammattilaisille, joita tulisi noudattaa kaikissa terveydenhoitoalan toiminnoissa. Listalta löytyy myös ohjeet koronavirusinfektion kirjaamisesta potilastietoihin. Listasimme ne tähän helpottaaksemme jäsenyritysten tiedonhakua ja varmistaaksemme jäseniemme turvallisuuden riskialttiissa työympäristössä.

Lisää ajankohtaista tietoa koronavirusepidemiasta sekä Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen virallisista ohjeistuksista löydät täältä.

Huolehdi tartuntavaarasta myös vapaa-ajallasi.