Työsuojeluhallinnon YKSOTE-kuormitus 2017-18 -valvontahanketta koordinoiva Marja Tereska-Korhosen mukaan työnantajan lakisääteiset perusvelvoitteet aiheuttavat epävarmuutta yksityisissä sote-alan yrityksissä. Työpaikoilla ei välttämättä tunneta työnantajan perusvelvoitteita riittävän hyvin ja epäselvyyttä on myös niissä asioissa, joista laki antaa vapauden sopia työpaikalla.

”Työolosuhteet tunteva työsuojeluvaltuutettu ja työterveyshuollon työpaikkaselvitys ovat johdolle hyvä tietolähde, jota kannattaisi sote-yrityksissä hyödyntää enemmän. Kun psykososiaalinen kuormitus vähenee, syntyy tilaa kehittää työtä tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi” muistuttaa Tereska-Korhonen­.

YKSOTE-kuormitus 2017-18 on työsuojeluhallinnon sote-alan yrityksiin kohdistuva valvontahanke, jossa on tällä hetkellä tehty jo yli 400 työsuojelutarkastusta. Tarkastuksilla varmistetaan, että työnantajat tuntevat perusvelvoitteensa ja huolehtivat myös työntekijöiden terveydelle haitallisen kuormituksen ehkäisemisestä. Lisätietoa hankkeesta ja työsuojelusta sote-aloilla löydät aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!