Etelä-Savossa kehitetään perhehoidon mallia. Perhehoito on ollut pitkään käytössä lastensuojelussa, mutta nyt se halutaan tuoda varteenotettavaksi vaihtoehdoksi myös vanhusten hoidon puolella. Hankkeen päämääränä on turvata yhdenvertaiset, paremmin järjestetyt ja kustannuksia hillitsevät palvelut.

Yksi hankkeen päämääristä on luoda omais- ja perhehoitoon liittyvien palveluiden osaamiskeskus, mistä tietoa on saatavilla kattavasti. Tällä hetkellä niin palvelut, kuin tietokin on hajallaan. Toiseksi tarkoitus on kehittää jo olemassa olevia alueellisia malleja ja luoda niistä käytäntöjä. Kolmas päämäärä on kehittää digitaalisia palveluita liittyen käytännössä turvatekniikkaan ja etäyhteyksiin. Neljäs päämäärä on kehittää perhehoitajien koulutusta yhteistyössä koulutusalan toimijoiden kanssa.

Hankkeen veturina toimii Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote. Hanke on osa hallituksen kärkihanketta: Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa eli I&O. Hankkeesta voi lukea lisää Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!