Lääkäriliiton uusi toiminnajohtaja Kati Myllymäki haluaisi sisällyttää työterveyshuollon osaksi SOTE-uudistusta. Myllymäen mielestä kaikilla pitäisi olla oikeus työterveyshuollon tasoisiin palveluihin.

– Työterveyshuolto kattaa ison osan aktiiviväestön etulinjan terveydenhuoltopalveluista. En ymmärrä, miksi tehtiin niin iso virhe, että työterveyshuolto jätettiin sote-uudistuksen ulkopuolelle.

Hallitus päätti jättää työterveyshuollon sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ulkopuolelle. Työterveyshuoltoa kehitetään Työterveyshuollon neuvottelukunnassa, joka antaa konsensusesityksensä tämän vuoden lopulla.

– Työterveyshuollossa on hyvä resurssi lääkäreitä ja terveydenhoitajia, joilla on paljon myös sairaanhoidollista osaamista. Kyllä me tarvittaisiin koko resurssi käyttöön, että saataisiin etulinjan peruspalvelut kuntoon, hän sanoo.

Myllymäki on myös huolissaan potilasrekistereiden tiedon kulusta: työterveysasiakkaiden lähellekään kaikki tiedot eivät vieläkään ole käytössä perusterveydenhuollon puolella ja tämä aiheuttaa esimerkiksi päällekkäisiä tutkimuksia ja ylimääräisiä kuluja.

Lue lisää haastattelusta keskisuomalaisen sivuilta.

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!