Hallitus esittää muutoksia ammattihenkilölakiin. Jatkossa kuntoutuksen ohjaajat (AMK) tullaan sisällyttämään lakiin laillistettavina ammattihenkilöinä samalla tavoin kuin AMK-tutkinnon suorittaneet sosionomit ja geronomit.

Myös lähihoitajien kaksoisrekisteröitiä muutetaan. Nykyisen ammattihenkilölain voimaantulon jälkeen lähihoitajat ovat voineet valita työtehtäviensä perusteella, hakevatko he nimikesuojausta sosiaalihuollon vai terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin. Tämä on asettanut lähihoitajat eriarvoiseen asemaan verrattuna muihin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöihin. Mikäli muutokset menevät läpi, Valvira jatkossa merkitsee automaattisesti lähihoitajan nimikesuojauksen sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteriin niille lähihoitajille, jotka ovat olleet terveydenhuollon ammattihenkilörekisterissä 1.3.2016 mennessä. Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

Lakiesityksestä voi lukea lisää Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta. Lähihoitajien ja kuntoutusohjaajien kannattaa seurata tilannetta myös Valviran sivuilla.

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!