Ikäihmisten kotiin annettavien palveluiden valvonta on yksi sosiaali- ja terveydenhuollon tämän vuoden valtakunnallisen valvontaohjelman kohteista. Valvira järjestää yhdeksän alueellista tilaisuutta, jotka on tarkoitettu vanhustenhuollon kotiin annettavista palveluista vastaaville esimiehille. Tilaisuuksissa keskitytään kotiin annettavien palveluiden sisältöön ja laatuun, lääkintäturvallisuuteen, saattohoitoon, kuntien valvontaosaamisen vahvistamiseen ja omavalvonnan toteuttamiseen, tarkoituksena vahvistaa vanhustenhuollon asiakkaiden oikeuksien toteutumista.

Kotiin annettavien palveluiden valvonnassa on omat haasteensa. Työpaikkana toimii asiakkaan koti ja työtä tehdään pääsääntöisesti yksin, jolloin työntekijällä on suuri vastuu. Omavalvonnan edistäminen ja varmistaminen vaativat paljon kehitystyötä ja uusia menetelmiä. Omavalvonnalla tarkoitetaan palvelun tuottajan omatoimista laadunvarmistusta niin, että lainsäädännön ja laatusuositusten edellyttämät sekä palveluntarjoajan itselleen määrittämät laatuvaatimukset toteutuvat. Tavoitteena on, että henkilökunta arvioi jatkuvasti omaa toimintaansa, kuulee asiakkaita ja näiden omaisia ja ottaa palautteen huomioon toiminnan kehittämisessä.

Valtakunnalliseen valvontaohjelmaan liittyvät alueelliset vanhusten kotihoidon palveluja ohjaavat  tilaisuudet järjestetään syksyllä 2019 Helsingissä, Vaasassa, Tampereella, Turussa, Mikkelissä, Joensuussa, Inarissa ja Kemissä.

Lisää aiheesta voi lukea Valviran uutisesta.

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Loppuvuoden jäsenyys ilmaiseksi, ensi vuoden jäsenmaksusta -20%!